- تعیین میزان فعالیت اسانس:
هر اسانسی را با هر غذایی نمی توان به کار برد و مهم ترین عامل تعیین کننده نیز خواص شیمیایی غذا و اسانس است. برخی اسانس ها در طول فرآیند تولید و برخی به محصول نهایی اضافه می شوند که بایستی شرایط محیطی و اثر آنها بر اسانس ها را کاملاً بررسی کرد تا از ایجاد واکنش های نامطلوب جلوگیری شود. مثلا اسانس هایی که در ...
مواد حاصل از اتولیز مخمرها شفاف تر هستند و در سوپ ها و سایر غذاهایی که رنگ در آن ها مهم است، استفاده می شوند. مواد استخراج شده از کپک که تیره رنگ هستند نیز در تزئینات سالادها و دسرها و کرم ها استفاده می شود.عطرها و مواد تشدید کننده ی عطر در طی فرآیند به دست آوردن آنزیم از میکروارگانیسم ها برخی از متابولیت های محلول تولید می شوند که ...
آنزیم شناسی
به دلیل نقش ویژه ی آنزیم ها در تولید عطر و طعم در مواد غذایی، استفاده از آن ها و بررسی آن ها جایگاهی خاصی پیدا کرده است.در صنعت امروزه با استفاده از آنزیم ها می توان طیف وسیعی از عطرها را تولید کرد که البته شرط آن، استفاده از آنزیم درست بر روی سوبسترای مناسب است.آنزیم ها همچنین در تولید عطر در چای و قهوه، پنیر، پیاز، سیر ...
برخی اجزای اصلی اسانس هایی که با استخراج یا تقطیر بدست می آیند عبارتند از: 1. روغن های ضروری: انواعی از مواد فرار و اجزای معطر گیاهی ( ادویه) که معمولا با تقطیر یا بخار به دست می آیند.2. الئورزین ها: اجزایی که دارای روغن های غیر فرار هستند، این مواد توسط حلال هایی که بعداً حذف خواهد شد، به دست می آیند.3. الئورزین ها ی استاندارد.4. روغن های ...
در دهه ی1960پیشرفت بزرگی که اتفاق افتاد، ابداع روش هایی بود که با آن ها می شد همین مواد معطررا به روش مصنوعی و به صورت 100 درصد خالص تهیه کرد. سپس در دهه 1970 محققان دو اختراع عمده را انجام دادند، یکی بدست آوردن عطرهای شبیه به هم از منابع مختلف و دیگری ابداع روش هایی برای ترکیب کردن عطرهای مختلف بدون آسیب شیمیایی به آن ها و در نتیجه امکان ...
صنعت عطر و اسانس را می توان به 4 بخش عمده تقسیم کرد:1. عطرهای طبیعی2. اسانس های طبیعی 3. عطرها و اسانس هایی که به صورت ترکیبی از چند جزء هستند.4. مواد معطر شیمیایی مصنوعی.مجموعه عطرهای طبیعی در حال گسترش است، بدین معنی که همه روزه منابع جدیدی برای استخراج آن ها کشف می شود.امروزه تخمیناً در آمریکا، 60 درصد عطر طبیعی و 40 درصد عطر مصنوعی در ...
قسمت 93
جی سی را می توان به دستگاه طیف سنجی جرمی و رایانه که قادرند اجزاءمختلف را به صورت واقعی تعیین هویت نمایند وصل کرد
پس از آنالیز عطر لیست تمامی مواد کشف شده که معمولا 95 درصد ترکیب را شکل می دهند به علاوه درصد تقریبی آن می بایست در دسترس عطار قرار گیرد
با استفاده از این روش اغلب صد ها یا تعداد بیشتری مواد شناسایی می گردد اجزا ...
قسمت 92
با استفاده از انواع مختلف ستون یا با تغییر برنامه حرارتی می توان از اجزا را بر روی کروماتوگرام از هم جدا کرد.
ستون های غیر قطبی را اغلب می توان در درجات بالاتری از ستون های قطبی روشن نمود
این کار نشاخت برخی از مواد دارای نقطه جوش بالا مانند شیف بیس ها که با ستون های قطبی معمول شناخته نمی شوند را ممکن می سازد.
علاوه بر نوع ...
قسمت 91
هم اکنون به دلایل زیادی این ستون ها با ستون های مویرگی که اغلب 60 متر طول دارند و از داخل با مواد فاز ساکن پوشیده شده جایگزین گردیده اند
این ستون ها میزان کمتری از ترکیب را تزریق می کنند و جدا سازی به صورت موثرتری صورت می پذیرد حتی موادی که کمتر از 1.01% کل ترکیب را شکل می دهند نیز توسط دستگاه قابل شناسایی می باشد.
از مواد مختلفی ...
قسمت 90
و به عنوان سری نقاط ماکزیموم بر روی کاغذ متحرک کروماتوگرام ثبت می شوند بلندی نقطه ماکزیموم یا به صورت دقیق تر سطح زیر آن متناسب است با میزان ماده ای که در ترکیب وجود دارد
زمان اختصاصی که یک جزء نیاز دارد تا تحت شرایط معین از قبیل دما و نرخ جریا گاز حامل از میان ستون بگذرد زمان ابقا نامیده می شود.
هنگامی که مواد پورت خروجی را ...
قسمت 89
اما خلاصتا اینکه گار کروماتوگرافی بر اساس انرژی متفاوت مورد نیاز برای هر ماده در ترکیب تا از فاز مایع به حالت گاز درآید پایه گذاری شده است.
این ایده پیچیده را با بررسی آن چه به صورت واقعی در دستگاه گار کروماتوگرافی اتفاق می افتد بهتر می توان فهمید هنگامی که قطره عطر به بخار گاز حامل داخلی تزریق می شود تبخیر و به فاز سیال ...
قسمت 88
رقابت زیاد شده و انتقاد سازنده از کار یکدیگر کم می شود به این دلیل دانشجویان از ابتدا می بایست تشویق شوند که همکاری دوستانه ای داشته یا در قالب گروه های دو نفره و در رقابت با یکدیگر کار کنند.
کاربرد و فوایدگاز کروماتوگرافی
به کار کروماتوگرافی نوار کاغذی بزرگ یا نوار بویایی اطلاق می گردد نوار بویایی ترکیب عطر را در زمان ...