قسمت 39
در قرن هجدهم الکل غلیظ که از تقطیر الکل تخمیری به دست می آمد تولید گردید این موضوع امکان تهیه تنتورهایی که با خیساندن مواد جانوری وگیاهی در این نوع الکل ها به دست می آمد را فراهم نمود
این وقاعی مهمترین اتفاقات قرن نوزدهم عطاری به شمار می رود امروزه به دلایل عملی و هزینه بالای این قبیل روش ها استفاده از مواد اولیه طبیعی فقط ...
قسمت 38
در تمدن های مصر ویونان باستان مواد گیاهی خوش بو در روغن های مرهم مانند خیسانده شده و برای نرم و خوش بو نمودن پوست یا برای معطر کردن نوشدنی ها استفاده می گردید
در قرون وسطی دانشمندان ایرانی تکنینک تقطیر با استفاده بخار آب که از آن اسانس روغنی غلیظی به دست می آمد را توسعه دادند
این اسانس روغنی از طریق گذر دادن بخار آب از میان ...
قسمت 37
مواد اولیه عطاری به صورت سنتی و با توجه به منشا شان به دو دسته طبیعی و صنعتی تقسیم می گردند هر چند این تقسیم بندی مثلاآنچه ابتدا به نظر می رسد شفاف نیست اما نقطه شروع مناسبی برای بررسی اختصاری به شمار می رود.
مواد اولیه طبیعی
به موادی که از طریق تکنیک های جدا سازی فیزیکی از قبیل تقطیر و عصاره گیری و از منابع طبیعی به دست می ...
قسمت 36
برای جلوگیری از خسته شدن حس بویایی می بایست ما بین استشمام ها فرجه ای برای استراحت شامه مخاطی در نظر گرفته که حس بویایی ترمیم گردد جلینک پیشنهاد میکند از فرصت به دست آمده برای مطالعه استفاده شود
راودنیتسکا می گوید هر موقع ممکن شد ارزیاب می بایست به هوای آزاد برود و بعد از هر سری استشمام و قبل از شروع مرحله بعد به خارج از ...
قسمت 35
اگر در پاسخ به این سوالات شکی وجود داشت به این دلیل است که رایحه گل مورد نظر را به درستی به خاطر نمی آوریم لذا بهتر است به رایحه گل منظور مراجعه تا تجدید حافظه صورت پذیرد.
جلینک و دوستش هر دو بر اهمیت یادداشت احساسات ایجاد شده پس از بوییدن مواد اولیه تاکید نموده اند
همان گونه که جلینک بیان داشته عطار هنگام یادداشت بردرای ...
قسمت 34
استشمام
بینی ، زود به بوی ثابت عادت می کند بنابراین استشمام موثر، انجام مسابقه ای با حریف زمان است تلاش برای جمع آوری حداکثر اطلاعات و اثرات ایجاد شده بر روی انسان در حداقل زمان ممکن، قبل از اینکه ادراک ایجاد شده محو می گردد،عمل استشمام، همیشه می بایست با بیشترین تمرکز انجام پذیرد.
محیط می بایست کاملا ساکت و بدن آرام و ...
قسمت 33
راودنیتسکا پیشنهاد می کند نوار های یک سانتی متری از طول تا گردند تا با ایجاد شیاری در وسط آن از خم شدن نوار جلوگیری به عمل آید.همچنین نواره ا نوک تیز بریده شوند که فرو بردن آن در بطری هایی با درب کوچک راحت تر باشد.
نوک تیز نمودن نواره ا باعث می شود مقدار موادی که باید مورد بررسی قرار گیرد به حداقل ممکن برسد مقوای مورد استفاده ...
قسمت 32
البته مواد اولیه را نباید از سر بطری بویید زیرا باعث از بین رفتن موقتی حس بویایی می گردد.
همچنین میبایست از استشمام مواد کریستالی در شکل حل نشده آن خودداری نمود.زیرا بوی این مواد به دلیل ناخالصی های جذب شده بر روی سطح آن به شدت تغییر پیدا می کند
استشمام مواد پودری مانند وانیلین موجب افزایش احتمالی فرورفتن مواد کریستالی به ...
قسمت 31
البته قبل از استشمام نمونه بر روی نوار بویایی می بایست مطمئن گردید الکل کاملا تبخیر شده است زیرا استنشاق الکل توان بویایی را موقتا از بین می برد.اما در دیگر پروژه ها انتخاب حلال کاری سخت و دشوار است
زیرا هر حلال، عملکرد رایحه عطر را به صورتخاصی تغییر می دهد در حالت ایده آل حلالی می بایست انتخاب گردد که با محصولی که خوش بو می ...
قسمت 30
استرلیزه بودن کابین باعث ایجاد استرس می شود که کار را با مشکل مواجه می نماید اتاقی که عطار آزمایشات خود را انجام می دهد می بایست مبله و آراسته اما کاربردی باشد تا سرنشین آن احساس آسایش و راحتی نماید
از کابین های فاقد بو معمولا برای ارزیابی رایحه های موجود در فضا یا عطر شوینده و نرم کننده ها پس از خشک شدن لباس استفاده می شود ...
قسمت 29
تازه وارد ها به محیط کار که بوی زمینه را درک می کنند از این که بوی زمینه مزاحم عطار نمی گردد کاملا متعجب می شوند.این به دلیل پدیده ای عجیب به نام سازگاری بلند مدت است.عطار متوجه بوی ثابتی که قسمتی از اتمسفر محل کارش شده نمی گردد.
هنگامی که عطار برای مدت نسبتا زیادی محل کارش را ترک کند و به آن باز گردد متوجه بوی زمینه می شود.
...
قسمت 28
محیط کارگاه
نظر جلینک بدین شرح می باشد مشخص است که استشمام در اتاق دارای تهویه مناسب به مراتب آسان تر ازآزمایشگاهی پر از بوو یا در مکان مملو از پودر صابون می باشد بنابراین عطار می بایست اتاق جداگانه ای در اختیار داشته باشد
که میز کتاب ها فرمول ها و ...... را در آن قرار دهداما این اتاق می بایست از مواد خوش بو یا صابون بودار و ...