تماس با ما

فید خبر خوان

نقشه سایت

فروشگاه آنلاین نرم افزار و بازی

با سلام دوست عزیز بهروز آقا علی رویا هستم مدیر سایت koma007.4kia.ir در صورت دانلود هرگونه فایل و داشتن مشکل فایل حتما اطلاع دهید تا مشکل رفع شده و لینک تصحیح شده فایل در صورت موجود بودن برای شما ارسال شود همچنین شما بازدید کننده گرامی می توانید از بخش مطالب جدید سایت نرم افزارهای رایگان که در اختیار شما قرار داده می شود را نیز دانلود نمایید کاملا رایگان ...................... برای هماهنگی بیشتر می توانید به این شماره پیام ارسال نمایید: 09101631388 در صورت عدم دسترس بودن می توانید با این ایمیل در ارتباط باشید behrozjanman@protonmail.com با تشکر.......


دسته بندی سایت

برچسب های مهم

پیوند ها

نظرسنجی سایت

نظرسنجی سایت

به نظر شما بهترین رشته در کامپیوتر چیست

اشتراک در خبرنامه

جهت عضویت در خبرنامه لطفا ایمیل خود را ثبت نمائید

Captcha

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 79
  • بازدید دیروز : 249
  • بازدید کل : 572612

جایگاه گردشگری در جغرافیای انسانی


3- جايگاه گردشگری در جغرافياي انساني

جغرافيا در تعريف و تبيين گردشگری از ارائه يك تعريف صرف علمی قديمي فراتر رفته و توريسم را در چارچوب كلي جغرافياي انساني اجتماعي به عنوان يكي از نقش هاي اساسي انسان به شمار مي آورد.

علت وجودي انسان، يك سلسله نقش هايي مثل توليد مثل وبقا، سكني داشتن، كاركردي، آموزش ديدن و پرورش يافتن، تامين نيازها، جابجايي در رفت و آمد و نقش فراغت و استراحت كردن را ايفا مي كند.

اين نقش ها را اولين بار فرانس شافر در سال 1986 بيان كرد.

يكي از نقش هاي مهم و اساسي فوق الذكر، نقش فراغت و استراحت كردن است كه منجر به بروز استعدادها و خلاقيت ها و... مي شود و همين نقش است كه منجر به پيدايش جهانگردي و گردشگری شده است.

لازمه انجام اين نقش، درجه زماني و درجه تمدن و فرهنگ و اشكال آن بستگي دارد. شدت و ضعف اين نقش هاي هفتگانه موجب تغيير فضاي زيستي مي شود. شهرها و روستاها نمونه بارز ايفاي اين نقش ها هستند.

شهرها هم مبدا و هم مقصد گردشگری محسوب مي شوند.

بيشتر شهرها و پايتخت هاي بزرگ به علت دارا بودن نقش هاي هنري، علمي، اقتصادي و مذهبي و روستاها با جاذبه هاي سنتي، فرهنگي، ييلاقي، و... جلوه اي بارز از جغرافياي گردشگری و جهانگردي را ارائه مي دهند.

4- حدود و قلمرو جغرافياي گردشگری

جغرافياي گردشگری رابطه انسان را با محيط به هنگام وقت فراغت مطالعه مي كند.

جغرافياي گردشگری به عنوان بخشي از جغرافياي اوقات فراغت است كه محل گذران انسان در ابعاد جغرافيايي وسيع تري قرار مي گيرد و به زمان بيشتري نيازمند است. انسان و گروه هاي اجتماعي عامل تغيير دهنده پديده هاي مكاني مي باشند.

آنچه در چارچوب روابط انسان با محيط يا مكان پيرامون بوجود مي آيد، موضوع مطالعه جغرافياي انساني است.

از آنجا كه هر يك از نقش هاي اساسي انسان به عنوان بخشي از قالب كلي جغرافيا مي تواند مورد بررسي قرار گيرد و مطالعه درباره چگونگي اجراي نقش استراحت و فراغت از كار، خود بخود از وظايف جغرافياي گردشگری محسوب مي شود.

مطالعات پديده هاي ناشي از روابط انسان و محيط، پيرامون ايفاي نقش استراحتي انسان و فعاليت هاي مرتبط با آن در ابعاد مختلف زماني و مكاني با توجه به شرايط اقتصادي، سياسي، اجتماعي و فرهنگي حاكم بر جوامع، قلمرو جغرافياي گردشگری را مشخص مي دارد.

انتشار : ۲۸ آبان ۱۳۹۴

نگرشی بر جغرافیای کاربردی 2


دو قطب جغرافيا همچنين عامل مهمي در دگرگوني محيط هاي طبيعي و چهره هاي فرهنگي تلقي مي شود.

يكي از تعاريف مقبول در جغرافيا كه همه خصيصه هاي مكاني فضايي را در بر مي گيرد عبارت است از: رابطه انسان با طبيعت با تاثير پذيري از عواملي چون نيروهاي خارجي (اقتصاد سياسي)، نیرو هاي داخلي شامل عوامل طبيعي مثبت و منفي، عوامل انساني و ايدئولوژي (ساختار نظام حكومتي ). با اين تعريف، جغرافيا نقش كاركردي به خود مي گيرد.

از ويژگي هاي جغرافياي كاربردي، آينده نگري جغرافيايي و برخورد عملی و حل مسايل عملی قلمرو جغرافيا است.

جغرافياي كاربردي كاربرد عملي تحقيقات و تكنيك هاي جغرافيايي در برآوردن نياز هاي ملي و تحليل مسايل مهم بوده و هدف آن ارائه مسير هاي منطقي در بهره گيري بهينه از منابع طبيعي مي باشد.

میدان عمل آن مكانهاي جغرافيايي است و بيش از ساير علوم به عدالت اجتماعي مي انديشد.

جغرافياي توريستي نيز به عنوان شاخه اي از علم جغرافيا، فعاليت هاي توريستي نه به طور مجرد، بلكه در قالب مكان و در ارتباط با ديگر عوامل محيطي، مورد بررسي قرار مي دهد.

حيات اقتصاد گردشگری يك پديده مكاني است كه با ديگر پديده هاي موجود در مكان در رابطه بوده و در هر مطالعه جغرافياي توريستي بايد مكان فعاليت هاي گردشگری و ويژگيهاي گردشگری آن مورد مطالعه قرار گرفته و رابطه آن با ديگر فعاليت ها و پديده ها و مشخص مي گردد.

انتشار : ۲۸ آبان ۱۳۹۴

نگرشی بر جغرافیای کاربردی 1


2- نگرشي بر جغرافياي كاربردي توريستي

جغرافياي گردشگری شاخه اي از جغرافياي انساني است. براي دستيابي به تعريف دقيقو جامع تر از آن، بايد به تعريف جامع از جغرافياي انساني رسيد. در گذشته بزرگان علم جغرافيا و سايرعلوم از جمله پل ويدال دولابلاش باني علم جغرافياي انساني، ژاكلين بوژوگارنيه در كتاب "جغرافيا، روش ها، چشم اندازها"، امانوئل، از شاگردان دولابلاش، ژان، و آلبرت دمانژن تعاریف مختلفي در مورد جغرافيا ارائه دادند.

دمانژن جغرافياي انساني را رابطه گروه انسانها با محيط جغرافيايي معرفي مي كند و اين رابطه را در چهار محور بيان مي كند: مطالعه روابط بين گروه انسانها و مناطق بزرگ طبيعي، توزيع و پراكندگي انسان ها در زمين بر طبق مقتضاي شرايط طبيعي و وجود منابع و سرانجام تاسيسات ايجاد شده بر روي زمين توسط جوامع انساني.

ماهيت جغرافيارا دو قطب انسان و طبيعت و يا انسان و محيط و روابط متقابل آنها تشكيل مي دهد. قطب انسان شامل كليه فعاليت هاي گروه هاي انساني و قطب محيط هم عناصر مختلف طبيعي را شامل مي شودوتحليل سيستمي و تركيبي اين دو قطب و كشف قوانين موجود، به عهده علم جغرافيا مي باشد.

هر ناحيه يا محيط جغرافيايي شامل عوارض و اثرات عوامل انساني و طبيعي به شكل تركيبي مي باشد. در مطالعات جغرافيايي نقش اصلي و وظيفه مهم، كشف رابطه علت و معلول بين جوامع انساني و اوضاع طبيعي و شناخت تضادها و گوناگوني ها است.

 

انتشار : ۲۸ آبان ۱۳۹۴

تعاریف و مفاهیم جغرافیای گردشگری


تعاريف و مفاهيم جغرافياي گردشگری

1-مقدمه

اهميت روز افزون توريسم موجب آن شده كه نظر محققين علوم مختلف انساني اجتماعي را به خود جلب كند.

دانش جغرافيا نيز توريسم را در چارچوب كلي جغرافياي انساني اجتماعي مورد بررسي قرار مي دهد ودر رابطه محيط هاي طبيعي و انساني و جاذبه هاي آن از جمله عواملي محسوب مي شود كه مورد ارزيابي قرار مي گيرند.

توانها و جاذبه هاي توريستي كه با نقش فراغتي انسان در رابطه هستند، به توريسم اشكال مختلفي مي بخشند. شرايط اقتصادي و بينش فرهنگي و ميزان امكانات و تسهيلات نيز در اين زمينه موثر مي باشند.

انجام فعاليت هاي توريستي كه مشاغل گوناگوني را هم به دنبال دارد، به عنوان بخشي از فعاليت هاي اقتصادي علاوه بر رونق اقتصادي، منجر به شكوفايي استعدادها و تجربه قواي فكري و روحي مردم به ويژه جوامع شهرنشين مي شود.

انتشار : ۲۸ آبان ۱۳۹۴

جهانگردی و صلح 4


جذب اين همه نيروي عظيم انساني تأسيسات وسيع شهري در زمينه پاركينگ ، ترمينال و فرودگاه شهري مي طلبد .

شهر هاي زيارتگاهي نجف و كربلا در عراق ، مشهد و قم در ايران نيز حوزه نفوذي گسترده اي دارند .

در سوريه شهر دمشق با وجود مزار متبركه اي جون حرم حضرت زينب (س) و حضرت رقيه (س) زائران فراواني را بخصوص از ايران جذب مي كند .

نقش بازرگاني شهر هاي مذهبي نيز از اهميت خاصي برخوردار است .

بندر جده و مكه از بزرگترين بازارهاي شرق در كشور عربستان مي باشند .

كشور هند با تنوع چشم اندازهاي زيبا و شگفت انگيز و جاذبه هاي فرهنگي و هنري كانون جلب جهانگردان است .

تركيه ساليانه ميليون ها جهانگرد را مي پذيرد و تصميم دارد جهانگردي را هر چه بيشتر گسترش بدهد .

ديوار بزرگ چين ، مسجد پادشاهي لاهور شهر قديمي پاكستان مجموعه معابد بانكوك در تايلند كه از دوران مغولها به جاي مانده و قصر دالايي لاما در لهاسا ( تبت ) از جاذبه هاي جهانگردي آسيا به شمار مي روند .

آمريكا و كانادا ، با انواع چشم اندازهاي طبيعي و پاركهاي ملي ، موزه هاي حيات وحش و امكانات تفريحي متنوعي و گسترده اي براي جهانگردان از جمله كانون هاي مهم جهانگردي محسوب مي شوند .

در كشور آمريكا در يالت فلوريدا جاذبه هاي طبيعي و جاذبه هاي ساخته دست انسان در هم آميخته اند

و اين ناحيه را به عنوان يكي از مهم ترين كانون هاي جلب جهانگرد دنيا در آورده است . تابستان هاي معتدل و سواحل آفتابي ، رطوبت مناسب همراه با نسيم ، زمستان هاي ملايم ( ژانويه 16 درجه سانتي گراد ) و هتل ها و آپارتمان هاي لوكس ، امكانات وسيع قايقراني ، مجموعه باغ وحش ها ، آكواريوم ها ، فرودگاههاي بين المللي و بزرگراهها از جاذبه هاي اين ناحيه است .

انتشار : ۲۸ آبان ۱۳۹۴

جهانگردی و صلح 3


اعتدال هوا و سواحل آفتابي مديترانه انواع تفريحات ورزش ها نظير شنا ، تنيس ، مسابقات اتومبيل راني و اسب سواري را در فصل تابستان ميسر مي سازد .

سينما ها ، نمايشگاههاي تمبر و نقاشي ، جشنواره هاي موسيقي ، شهرهاي هنري و موزه اي نظير لندن و پاريس و بناهاي تاريخي و تابستاني بخصوص در تابستان جهانگردان فراواني را از سراسر دنيا جلب مي كند .

البته كشور هاي اروپايي نه تنها جهانگردان زيادي را مي پذيرند بلكه در رديف كشور هاي توريست فرست نيز هستند .

اتريش و سويس به علت ايجاد امكانات خدماتي و رفاهي ورزش هاي زمستاني در كوهستان هاي آلپ از مهم ترين مراكز توريسم زمستاني اروپا هستند .

آسيا به عنوان مهد تمدن ها و اديان بزرگ از جاذبه هاي جهانگردي فراواني برخوردار است . خاور ميانه يكي از بزرگترين كانون هاي جهانگردي مذهبي است .

مكه معظمه در هنگام مراسم عبادي سياسي حج زائران فراواني را به سوي خود مي خواند .

شهر مكه حوزه نفوذي در مقياس جهاني دارد

زيرا از تمام كشور هاي مسلمان زائران را به خود جلب مي كند .

جمعيت اين شهر به هنگام حج به بيش از 5 برابر افزايش مي يابد .

 

انتشار : ۲۸ آبان ۱۳۹۴

جهانگردی و صلح 2


ساكنين آن كشور و يا قاره مي گذارد و بدون شبهه هيچ چيز نمي تواند به اندازه مسافرت يعني حضور در محل افراد را به يكديگر بشناساند .

آقاي آنتونيو وانويكه ساويكناك دبير كل جهاني جهانگردي به مناسبت روز جهاني جهانگردي قبل از ترك منصبش در مورد جهانگردي چنين اظهار نظر مي نمايد : تبادل جهانگردان همانگونه كه در ايجاد شكيبايي و سعه صدر در بين افرادي كه مي آموزند تا وجوه تمايز و اختلاف بين خود و ديگران را به عنوان يك ارزش وجودي بشناسند .

مسلماً ممكن است جهانگردي مانند هر جز ديگري از يك تحول اجتماعي ، فرهنگي ، پيامد هاي منفي محدوديت ها و يا واكنش هايي را نيز پديد آورد

به همين دليل است كه مي بايست انواعي از جهانگردي را گسترش دهيم كه ضمن ايجاد ثروت و توزيع آن در جامعه حقيقتاً در تمامي ابعاد به محيط زيست و بشريت احترام گذارد .

نواحي عمده جهانگردي در جهان

كانون هاي جهانگردي جهان آن چنان زياد متنوع و پراكنده است كه توصيف همه آنها به آساني ميسر نيست در اين جا شما با برخي از كانون هاي مهم جهانگرد پذير آشنا مي شويد .

اروپا و حوزه درياي مديترانه : يكي از مهم ترين قطب هاي جهانگردي جهان است . و ساليانه ميلياردها دلار از راه جهانگردي عايد كشورهاي اين ناحيه مي شود . آب و هوا يكي از مهم ترين عوامل جذب جهانگردي تفريحي در اين ناحيه است .

 

انتشار : ۲۸ آبان ۱۳۹۴

جهانگردی و صلح 1


جهانگردي و صلح و تفاهم بين المللي

در تعريفي از سفر معناي ذكر مي گردد: سفر به معناي صلح و صفا ميان دو قوم و ميانجيگري نمودن بين آنها آمده است . چه بسيار اتفاق مي افتد كه در حين سفر و مقصد اشخاص مسافر با افراد مختلف آشنا مي شود و اين آشنايي علاوه بر اينكه موجب تغيير قضاوت هاي آنها درمورد آن قوم و ملت مي گردد ، اساس و شالوده ي دوستي و صلح و صفا و صميميت بين مسافران و ساكنين مقصد مسافرت گذارده مي شود .

چه بسيار آشنايي ها و مراودات در سفر ها بين افراد حاصل شده و منجر به همبستگي فاميلي مي گردد .

به همين جهت است كه امروزه دول مختلف دنيا سعي دارند جهانگردي را هر چه بيشتر در سطح ملي و در مقياس بين المللي توسعه دهند .

جهانگرد مي تواند در مقام سفير حسن نيت براي شناسايي شهر و كشور متبوع خود باشد .

اين مسافرت ها علاوه بر اين كه فرصتي براي همكاري هاي بين كشور ها ايجاد مي نمايد ، تصويري از كشور هاي مربوطه را به دنياي خارج منعكس مي سازد . بدون شك شناسايي بيش از بيش افراد يك كشور و يا ساكنين قاره از يكديگر تأثير بسيار مطلوبي در استحكام روابط سياسي و فرهنگي و اجتماعي و.... .

انتشار : ۲۸ آبان ۱۳۹۴

سیاست و موانع جهانگردی


سياست و جهانگردي

همانگونه كه مطرح شد جهانگردي مشابه پلي مي ماند كه ملت ها را با ديگر ملل جهاني مرتبط مي سازد و از اين طريق ره آورد هاي فراواني را حاصل مي گردد كه از آن جمله است كسب امتيازات سياسي و اقتصادي براي كشور هاي جاذب جهانگردي .

محققان بر آنند كه برخي از دولت ها ممكن است براي رسيدن به اهداف خود گسترش رونق جهانگردي را براي رسيدن به اغراض خود مستمسك قرار دهند ، ملت هايي هم چون كره و تايوان به اين نتيجه رسيده اند كه از جهانگردي بين المللي مي توان منافع سياسي و امتيازات اقتصادي فراواني را كسب نمود همچنين برخي از دولت ها ممكن است جهانگردي را وسيله اي جهت توسعه تبليغات مباني ايدئولوژيكي خودشان قرار دهند .

موانع جهانگردي

عدم امنيت و ترس و هزينه هاي بالاي سفر ، كمبود وقت ، محدوديت هاي جسماني و محدوديت خانوادگي همگي از عوامل بازدارنده صنعت جهانگردي محسوب مي شوند . جهانگردان علاقه مندند به سرزميني سفر نمايند كه امنيت بر آن سرزمين حاكميت داشته باشد . جهانگردان به محض آن كه مطلع گردند كه عدم امنيت بر سرزمين مورد بازديد آنان حاكم گرديده است سفر خود را قطع كرده و يا به تعويق خواهند افكند .

تروريسم و ناآرامي ها و اغتشاشات داخلي همواره مانعي در راه توسعه جهانگردي در كشور ها قلمداد مي گردد .

اگر از انگيزه سفر به اندازه كافي قوي باشد اين گونه موانع سدي در راه سفر ايجاد نمي نمايد ولي در شرايط عادي عدم امنيت و اغتشاش و ناآرامي ضربات هولناكي بر پيكر صنعت توريسم وارد مي نمايد .

در چنين مواردي سازمان هاي جهانگردي بايستي برنامه هاي سفر را به گونه اي طراحي نمايند كه براي هر يك از مشكلات و موارد ضد انگيزه سفر راه حل هايي مناسب اتخاز گردد و گروه هاي مختلف با انگيزه هاي مختلف تشويق و ترقيب به امر سفر و جهانگردي گردد .

فرضاً در مورد برنامه هاي سفر برنامه هاي توريستي بايستي به گونه اي تنظيم شود كه سفر براي كليه طبقات با درآمدهاي متفاوت ميسر و مقدور گردد .

انتشار : ۲۸ آبان ۱۳۹۴

طبیعت و توریسم


طبيعت و توريسم « توريسم سبز »

مطالعات انجام شده گوياي اين مطلب است كه عوامل به شرايط محيط طبيعي سهم برجسته اي را در توسعه توريسم در جهانگردي ايفا مي نمايد

اين عوامل كه در شكل گيري و توسعه جهانگردي و توريسم نقش اساسي را بر عهده دارد عبارت اند از :

آب و هواي مطلوب مناطق كوهستاني ، غار هاي طبيعي ، تنوع ناهمواري ها و نواحي ييلاقي ، سواحل درياهاي گرم ، درياچه ها و جزاير توريستي ، رودخانه هاي بزرگ ، چشمه هاي آب معدني و منابع لجن درماني ، مناطق بياباني و كوير ها ، نواحي جنگلي و پارك هاي حفاظت شده ، حيات وحش ، زيبايي پوشش گياهي و ...

هريك از عوامل ياد شده از جمله عواملي هستند كه در توسعه توريسم نقش به سزايي را داشته و استفاده منطقي و مطلوب و بهينه از جاذبه هاي مذكور علاوه بر جذب جهانگردان و ره آورد هاي اقتصادي مي تواند به توسعه اقتصادي و اجتماعي و فرهنگي كشور هاي ميزبان منجر شود .

انتشار : ۲۸ آبان ۱۳۹۴

مراکز توریست ها


مراكز و تسهيلات اقامتي براي توريست ها

هر جهانگرد و توريستي بر اساس توان و تمايلش در مراكز اقامتي خاص سكونت مي گزيند ، توريست هايي كه از توان مالي بالاتري برخوردار مي باشند از مراكز جهت سكونت استفاده مي نمايند كه از تسهيلات ويژه اي برخوردار مي باشد . مراكز اقامتي از اشكال متنوعي برخوردار است انواع مختلف هتل ها ، پانسيون ها ، تسهيلات اردويي و كمپ ها ، چادر ها ، ويلا ها و كلبه ها و واحد هاي آپارتماني .

هتل هايي كه در مراكز شهري جهت بازرگانان و شركت كنندگان در كنفرانس ها و يا اقامت توريست ها داير مي گردد به هتل هاي تجاري مشهور مي باشند .

براي جهانگرداني كه مي خواهند با وسايل نقليه شخصي خود مسافرت نمايند هتل هاي موتوري از اهميت ويژه اي برخوردار مي باشند و اين نوع هتل ها در كشور هايي مانند : آمريكا ، كانادا و مكزيك از اهميت خاصي برخوردار هستند اما آنچه كه در اين مقوله مهم است آن است كه مراكز اقامتي توريست ها از هر شكلي كه برخوردار هستند بايستي در يك خصوصيت مشترك باشند و آن خصوصيت نرمش و انعطاف پذيري صاحبان اين گونه مراكز اقامتي مي باشد .

در صورتي كه صاحبان مراكز اقامتي موجبات رضايتمندي جهانگردان و مسافران را فراهم نمايد ، اين عمل خود به خود از موجبات گسترش توريست قلمداد مي گردد .

انتشار : ۲۸ آبان ۱۳۹۴

اشکال جهان گردی


اشكال عمده جهانگردي

1) تفريحي : استفاده از تعطيلات ، استفاده از آب و هواي دلپذير ، گشت و گذار در طبيعت و ...

2) سياسي : شركت در اجلاس هاي بين المللي ، جشن هاي ملي و مذهبي كشور ها و...

3) بازرگاني : شركت در بازار هاي مختلف ، نمايشگاههاي كالا ، بازديد از كارخانه ها و ...

4) ورزشي : شركت در مسابقات ورزشي ، كوهنوردي ، اسكي ، شكار ، قايقراني ، شنا و...

5) درماني : معالجه پزشكي با تغيير آب و هوا ، استفاده از آب هاي گرم معدني و...

6) فرهنگي وآموزش : آشنايي با بناهاي تاريخي ، ميراث هاي فرهنگي و هنري و ...

7) اجتماعي : آشنايي با آداب و رسوم مكان هاي مختلف ، مردم شناسي ، ديدار اقوام و دوستان و ...

8) مذهبي و زيارتي : اين نوع از اشكال جهانگردي يكي از رايج ترين انواع توريسم قلمداد گرديد و سابقه آن به قرون و اعصار گذشته مرتبط مي گردد .

مدارك مستند تاريخي موجود از تمدن هاي عظيم بين النهرين و مصر و نيز آثار و قرائن بر جاي مانده از روزگاران پيش از تاريخ ، حكايت از سفر هاي مذهبي هزاران هزار نر از انسان ها از دير باز مي نمايد . توده هاي متراكم انساني از هزاران سال قبل به منظور انجام فرايض مذهبي و ديني هر رنجي را به خود هموار مي كردند و راهي سفرهاي دور و دراز مي گرديدند . در اين راه هر چند ممكن بود كه تعداد زيادي از آنها به علت وجود خطرات فراوان هرگز به مقصد نرسند .

همايش عظيم ميليون ها نفر از مسلمانان جهان در مكه مكرمه و مدينه منوره يكي از انواع بارز جهانگردي مذهبي مي باشد در هر سال بيش از دو ميليون نفر از مسلمانان جهان جهت لبيك به نداي فطرتشان لبيك گويان در موسم حج تمتع راهي مكه مكرمه و مدينه منوره مي گردند تا عظيم ترين همايش بشري را در ديار مقدسه برگزار نمايند .

انتشار : ۲۸ آبان ۱۳۹۴

ارتقاء سطح فرهنگ


ارتقا سطح فرهنگ عمومي

بررسي آمار و ارقام در دهه هاي اخير نشانگر اين است كه به موازات رشد فرهنگي و ارتقا سطح آگاهي هاي مردم ، روند جريان هاي جهانگردي روند بيشتري يافته است . افزايش آگاهي انسان ها از جمله عواملي است كه بر حجم جريان هاي جهانگردي تأثير گذارده و آن را متحول نموده است .

همچنين در اين جا ميتوان به ارضاء حس كنجكاوي آدمي اشاره نمود كه او را به دنبال دستيابي به سرزمين هاي تازه و آشنايي با فرهنگ و سنن اقوام و ملل ديگر به همگامي با جريان هاي مسافرتي واداشته و محركي در پيدايش اين گونه جريانات جهانگردي بوده است ، هر فرهنگي در برخورد با ديگر فرهنگ ها توانايي هاي خود را مي سنجد واصلي ترين ابزار براي رسيدن به اين نتيجه سياحت است .

سياحت آدمي را با اقليم هاي تازه و انسان ها و فرهنگ هاي ديگر آشنا ساخته كه اين آشنايي مقدمه اي براي شناخت بيشتر انسان از خويش است .

اصلاح قوانين و مقررات و بهبود شرايط كار

اساساً تكامل جهانگردي از زماني آغاز گرديد كه كارگران و كارمندان خواستار تقليل ساعت كار و بهبود شرايط كار گرديدند ، تداوم مبارزات كارگري منجر به تدوين مقرراتي گرديد كه در پرتو آن قوانين كار به نفع طبقه كارگران و كارمندان تغيير يافت و ساعات كار تقليل يافت به گونه اي كه ساعات كار در يك صد سال قبل 70 ساعت بود امروز به مرز 35 ساعت كار در هفته كاهش پيدا كرده است .

افزايش ايام فراغت و بالا رفتن سطح زندگي در كشور هاي صنعتي و مشكلات ناشي از زندگي شهر هاي صنعتي در كنار ساير عوامل مؤثر در جهانگردي باعث رونق صنعت جهانگردي گرديد .

انتشار : ۲۸ آبان ۱۳۹۴

عوامل موثر در توسعه توریسم 1


بنابراين انسان ها از اين بابت در سه گروه طبقه بندي جاي مي گيرند : براي انسان هايي كم درآمد اصولاً زمان استفاده از طبيعت و فضا محدود است و جز براي يكي ، دو روز ايام آخر هفته و يا چند هفته در سال نمي تواند در سفر باشد و استراحتي كند فقط بعضي از مشاغل به طور استثنايي در سال دو تا سه ماه تعطيلي دارند مانند فرهنگيان . محدوديت زماني از سويي و ضعف امكانات اقتصادي از ديگر سو بيان گر اين است كه چنين جمعيت هايي نمي توانند دورتر ازمحل كار و سكني تعطيلات خود را بگذرانند .

توسعه روز افزون راهها و شبكه حمل و نقل و سهولت دسترسي

حمل و نقل ازاجزاي توسعه توريسم قلمداد مي گردد هريك از وسايل حمل و نقل اعم از كشتي ، راه آهن ، اتوبوس و تاكسي به نوبه خود نقش ويژه اي را در توسعه توريسم ايفا مي نمايد .

توسعه راه آهن به عنوان اولين حركت در جهت گسترش اين صنعت محسوب مي گردد

شبكه هاي عظيم ترابري تسهيلات فراواني در امر جا به جايي مسافران فراهم كردند و نهايتاً با ظهور هواپيما در قرن بيستم كه از بزرگترين دست آورد هاي فنون بشري است شرايط حمل و نقل تغييرات بنيادين يافت .

در حال حاضر بين شركت هاي مختلف هوايي بر سر جلب و جذب مسافر رقابت سرسختانه اي آغاز شده و هر يك از شركت ها تلاش مي نمايد با ارائه خدمات رفاهي و مناسب تر گوي سبقت را در خصوص جذب مشتريان از ديگران بربايد .

هواپيماي چارتر و دربستي هر ساله هزاران هزار نفر را از نقطه اي به نقطه اي ديگر دنيا انتقال مي دهند .

هر يك از اشكال حمل و نقل اعم از تاكسي ها و اتومبيل هاي ويژه جهانگردان و ترن ها و قطار ها و كشتي ها و قايق هاي مسافرتي و خطوط هوايي نقش ويژه اي را در صنعت جهانگردي به خود اختصاص مي دهد و بنابراين بايستس از بهترين تجهيزات رفاهي ممكنه و خدمات و نيروي انساني مدير و كارآمد برخورد دار باشند .

انتشار : ۲۸ آبان ۱۳۹۴

عوامل موثر در توسعه توریسم


عوامل مؤثر در توسعه توريسم

در توسعه صنعت توريسم علل و عوامل چندي مؤثر هستند كه از آن جمله عبارت اند از : گسترش شهرنشيني ، توسعه ارتباطات و سهولت دسترسي ، توسعه دانش و فرهنگ عمومي ، اصلاح قوانين كار و بهبود شرايط كار ، افزايش سطح درآمد ها ، جاذبه هاي مذهبي و اماكن مذهبي ، امكانات و تسهيلات ، جاذبه هاي طبيعي ، ميراث هاي تاريخي ، فرهنگ و آداب و رسوم ، جاذبه هاي ورزشي

گسترش شهرنشيني

گسترش شهر نشيني از علل مهم شكل گيري جهانگردي قلمداد مي گردد . تكامل و تراكم شهرها ، تنگنا ها و محدوديت هاي خاصي را براي ساكنانش بوجود آورده و ادامه چنين روندي باعث مي گردد كه انسان ها به دنبال گريزگاهي باشند كه خود را براي مدتي از انقياد دست و پاگير زندگي شهري رها سازند و زماني را براي تفريح و تفرج و ترميم قواي تحليل رفته اختصاص دهند .

ساكنان شهر ها به دلايل متعدد از جمله يكنواختي فيزيكي و فضايي شهر ها و بافت نامتجانس و مأنوس طبيعي آنها و نيز انواع اعصار گسيختگي ها و فشار هاي روحي و رواني و آلودگي هاي صوتي و زيست محيطي به اتخاز تصميماتي در زمينه گذران اوقات فراغت وادار مي گردد با توجه به اين كه در كشور هاي سرمايه داري مدت زمان استفاده از اوقات گذران فراغت از كار و بعد مسافت طي شده بوسيله افراد متناسب با امكانات مالي آنان است

 

انتشار : ۲۸ آبان ۱۳۹۴

برسی عدالت جنسیتی در اسلام و فمینیسم

برسی عدالت جنسیتی در اسلام و فمینیسم

  در این مقاله موارد زیربررسی میشود واژگان مرتبط نظر اسلام و متفکران اسلامی فلسفه تفاوت های حقوقي در اسلام زمینه های پیدایش و بررسی فمنیسم جایگاه زن قبل و بعد اسلام جایگاه زن در قوانین داخلی مقايسة تفاوت حـقوقي جـنسيتي‌ در‌ اسلام و ... ...

اگر به یک وب سایت یا فروشگاه رایگان با فضای نامحدود و امکانات فراوان نیاز دارید بی درنگ دکمه زیر را کلیک نمایید.

ایجاد وب سایت یا
فروشگاه حرفه ای رایگان


پر بازدید ترین های فورکیا


مطالب تصادفی

  • نرم افزار سری اول آنتی بیوتیک مخصوص کامپیوتر آموزشی
  • تمپلیت رژ لب
  • تمپلیت جذاب برای میکس فیلم
  • تمپلیت صفحه آماده
  • تمپلیت صفحه آماده
  • انشا نویسی همراه با دانلود
  • اقدام پژوهی 1
  • جراحی و زیبایی بینی
  • کراتینه مو

با سلام خدمت تمامی دوستان عزیز که به این وب سایت وارد شده اند از حضور شما در این وب سایت متشکرم با تشکر