قسمت 51
میزان اطلاعات ورودی در ترکیبات پیچیده از قبیل محصولات طبیعی و عطر های تکمیل شده که می بایست ارزیابی گردد زیاد است اعتقادی وجود دارد
مبنی بر اینکه یکپارچه سازی اولیه محرک های بویایی و تشخیص آن در نیم کره راست مغز اما یادآوری نام مواد، در نیم کره چپ مغز انجام می گیرد.
ممکن است یاد آوری نام مواد مشکل باشد و بوینده بگوید ...
قسمت 50
فرآیند های ذهنی بر شبکه تداعی معانی پیچیده ای پایه گذاری شده اند هر رایحه جدید توسط ذهن درون گروه های بویایی موجود گنجانیده می شود.
خوشبختانه، هرچقدر دانشجو مواد را بیشتر بشناسد اضافه نمودن مواد جدیدبه فضای خالی ذهن آسان تر است.
فرآیند شناخت بو از زمان ارتباط مواد با سلول های حفره دماغی شروع می گردد.هر چند وضعیت دقیق این ...
قسمت 49
عطار باید با کیفیت بویایی و عملکرد هنگام مصرف مواد جدیدی که از محصولات گیاهی یا از تحقیقات شیمیایی به دست می آیند آشنا شود.
همانند آموزختن زبان جارچی که اولین قدم در آن آموختن کلمات است در عطاری نیز اولین قدم شناخت مواد اولیه می باشد
برای به خاطر سپاری رایحه مواد ناگزیر از تکرار استشمام و آزمایش روی آن ها هستیم.
اگر این ...
قسمت 48
5.آموزش و طبقه بندی مواد اولیه
ساخت شالوده مهارت عطاری با شناخت مواد اولیه آغاز می شود . مواد اولیه برای عطار مانند رنگ ها برای نقاش و کلمات برای شاعر است
هر دانشجو فقط به همان میزان که مواد اولیه را می شناسد می تواند در عطاری خبره گردد.مواد اولیه ، هم ابزار تجارت عطار است و هم الهام بخش وی.
عطار تازه کار،ممکن است از وجود صد ...
قسمت 47
یکی از فواید استفاده گسترده از تکنیک های کنترل کیفیت با استفاده از گاز کروماتوگرافی تابش نور به عرصه تاریک مواد اولیه طبیعی بودها ست.خریدار ، در سایه این تکنیک ها م تواند بفهمد ماده طبیعی تا چه اندازه ای خالص است؟
امروزه دوباره در نتیجه ارزیابی دستگاه جی سی اسانس های روغنی اسانس های خالص و رزنوئید های خالص قابل اعتماد در ...
قسمت 46
بسیاری از محصولات طبیعی مانند لادن چوب سدر و مریم گلی به صورت به اجزاءخود تقسیم می شوند تا مشتقات بسیار پیچیده ای که برای عطار به عنوان مواد طبیعی عمل می کنند را تولید نمایند.
این مواد را می توان به مواد منفرد خالص تصفیه نمود وضعیت این مواد به عنوان طبیعی یا مصنوعی به این که آیا درمواد اولیه به همان شکل موجود هستند یا ...
قسمت 45
پالایش زیاد گرانیول از هر دو منبع از لحاظ شیمایی گرانیول خالصی برجای می گذارد بسته به سرچشمه ماده می بایست آن را طبیعی یا مصنوعی نامید طبیعی یا مصنویع بودن این ماده را فقط آنالیز های بسیار سخت می توان تشخیص داد.
گرانیول با درجه کیفی عطاری از هریک از دو منببع ارزش رایح ه هایشان به صورت قابل ملاحظات متفاوت است.
زیرا از لحاظ ...
قسمت 44
در سال 1868 کومارین برای اولین بار سنتز شد و پس از آن و با فاصله کمی هلیوتریروپین ، ایونون و وانیلین اولین نیتروماسک ها در سال 1888 تولید شدند و امیل سالیسیلات در سال 1898 به دست آمد.
از آن موقع در صد سال اخیر تاریخ عطاری سرشار از تولید مواد شیمیایی خوش بو بوده است.
ضابطه مبهم تشخیص مواد اولیه طبیعی از صنعتی
خط ممیزه بین مواد ...
قسمت 43
در زمانی که شیمی آلی صنعتی فراگیر و قدرتمند نبود این روش تنها راه به دست آوردن مقدار زیادی مواد شیمیایی معطر به شمار می آمد.
حتی امروزه هم این شیوه برای برخی مواد از قبیل سیترونلال اقتصادی ترین راه است.
مواد اولیه صنعتی
امروزه هزاران ماده شیمیایی خوش بو، در دسترس عطار قرار دارد.بسیاری ازا ین ها مثل وانیلین اولین بار در ...
قسمت 42
به منظور دستیابی به محصولات دارای شخصیت ئخاص فرآینده های دیگری بر روی کانکریت ها اسانس های خالص رزینودید ها و اسانس های روغنی قابل انجام می باشد.
برای مثال با استفاده از حلال های مناسب حذف اجزای رنگی محصولات بی رنگ به دست می آید این محصولات با تقطیر مولکولی جز به جز در خلا حاصل می گردند.
نوع دیگری از محصول با روش کمک در ...
قسمت 41
با جداسازی الکل از محلول با استفاده از روش تقطیر معمولا تحت فشارکم اسانس خالص باقی می ماند.
برخی مواد گیاهی از قبیل رزین ها یا برگ های خشک و خزه ها که دارای آب نیستند، مستقیما و با استفاده از الکل به عنوان حلال عصاره گیری می شوند.
به عصاره به دست آمده که اغلب چسبنده لزج و صمغی است رزینوئید گفته می شود.
اخرا به علت محدودیت های ...
قسمت 40
با این عمل محصولی غلیظ که به اسانس خالص معروف است تولید می گردید.برخی آن را ابسولوت پماد یا ابسولوت پوست می نامیدند
به دلیل هزینه بالای نیروی کار روش عطر گیری روغنی تقریبا به صورت کامل محو گردیده و به ندرت آن هم فقط برای عطر گیری از گل مردم استفاده می شود.
توسعه روش های تصفیه نفت خام در ابتدای قرن بیستم حلال های خاصلی از ...