قسمت شانزدهم
آنزیم ها چگونه عمل می کنند.
آنزیم ها نیز مانند سایر پروتئین ها شکل به بعدی ویژه ای دارندبخشی از مولکول آنزیم قالبی است برای چسبیدن از پیش ماده آن بخش از که به پیش ماده ملحق می شود جایگاه
فعال نام دارد پس از اتصال پیش ماده به جایگاه فعال واکنوش انجام می شود سپس پیش ماده که اکنون فرآورده نام دارد از آن جدا می شود اکنون می ...
قسمت پانزدهم
آنزیم ها ویژگی های متعدد دارند
1. بیشتز آن ها پروتئینی هستند امروزه چند آنزیم غیر پروتئینی نیز کشف شده است.
2.عمل اختصاصی دارند هرکدام ازآنها واکنش خاصی را انجام می دهند.
3.سلول از هرکدام از آن ها بار ها استفاده می کند چون آنزیم ها در واکنش هایی که انجام می دهند هیچ تغییری نمی کنند البته مقدارآنزیم پس از تولید رو به ...
قسمت چهاردهم
آنزیم ها مهم ترین ابزارهای سلول هستند
آنزیم ها واکنش دهنده های زیستی هستند و بسیاری از واکنش های شیمیایی را که در سلول ها انجام می شوند عملی می کنند بدون آنزیم ها واکنش های زیستی به اندازه ای آهسته صورت می گیرند که ادامه زندگی با این حالت ممکن نیست.
آنزیم ها وظایفی را که بر عهده دارند با کارایی بالایی به انجام می ...
قسمت دوازدهم
انواع پروتئین
پروتئین ها از نظر کاری که در بدن انجام می دهد در هفت گروه اصلی جای می گیرند :
1. پروتئین های ساختاری تار عنکبوب ابریشم و حتی موها و ناخن ها ی ما از آن جمله اند همچنین رشته های موجود در رباط ها و زردپی ها از پروتئین های ساختاری هستند.
2. پروتین های منقبض شونده : رشته های پروتئینی که باعث حرکت ماهیچه ها می شوند ...
قسمت یازدهم
پروتئین ها : پلی مرهایی هستند که از مونومرهایی به نام آمینو اسید تشکیل شده اند یکی از ما ده ها هزار نوع پروتئین در بدنمان داریم که هر کدام از آن ها ساختار سه بعدی خاصی دارد و کار ویژه ای را انجام می دهد پروتتئین ها در ساختار سلول ها و بدن جانداران شرکت دارند و در انجام همه کارهای درون سلول ها نقش دارند.
آمینو اسید ها با ...
قسمت دهم
فسلولیپید ها موم ها و استروئید ها نیز لیپید هستند.
چربی ها تنها یک گروه از لیپید ها هستند لیپید های دیگری نیز در سلول ها وجود دارند که هر کدام نقش مهمی ایفا می کنندفسفولیپید ها موم ها و استروئید ها از این گروه هستند.
فسفولیپیدها اجزای اصلی غشاهای سلولی هستند. ساختار این لیپید ها بسیار به تری گلیسیرد ها شباهت دارد تفاوت ...
قسمت هشتم
پلی ساکارید ها در ساختار سلول ها و استحکام آن ها نیز نقش دارند سلولز که بیترین ترکیب آلی طبیعت را تشکیل می دهد به صورت رشته هایی محکم در ساختار دیوار سلولی گیاهان شرکت دارد .مولکول سلولز رشته ای و بدون انشعاب است چند هزار از این رشته ها در کنار یکدیگر قرار می گیرند و یک فیبریل سلولزی تشکیل می دهند لایه های سلولزی در دیواره ...
قسمت ششم
فروکتوز و گلوکز در بسیاری از میوه های خوراکی وجود دارد و گالاکتوز مونوساکاریدی است که از هیدرولیز لاکتوز حاصل می شود هرگاه دو مونو ساکارید با واکنش سنتز آب دهی با یکدیگر ترکیب شوند مولکولی به نام دی ساکارید به وجود می آورند.
ساکارز مالتوز و لاکتوز سه نوع دی ساکارید هستند ساکارز همان قند یا شکر است مالتوز قندی است که در ...
قسمت چهارم
مونومر های تشکیل دهنده مولکلول های دی ان ای در دنیای زنده فقط 4 نوع هستند.
تفاوت های بین جانداران از جمله اختلاف های فردی که بین افراد یک گونه از جانداران وجود دارد به علت تنوع مونومر ها تعداد تکرار و ترکیب قرار گیری متفاوت آن هاست که پلی مر های متفوتی به وجود می آورند یکی از اصول اساسی حسابت و جاندان این است که : مولکول ...
قسمت دوم
رشته های موجود در تار عنکبوت که درون اجسام مهده مانند روی یکدیگر پیچ و تاب خورده اند چسبناک و کش سان هستند درا ثر نیرویی که به این قسمت از رشته ها وارد می شود پیچ و تاب های آن باز می شود در این حالت طول رشته ها تا چهار برابر افزایش می یابد پس از قطع کشش یا رانش بار دیگر رشته ها پیچ و تاب می خورند وبه حالت اول باز می گردند این ...
قسمت اول
زیست شناسی و آزمایشگاه 1
سال دوم آموزش متوسطه رشته علوم تجربی
تار عنکبوت همیشه برای آدمی جالب توجه بوده است مقاومت هریک از این تارها نسبت به قطری که دارند بسیار زیاد و بی همتاست عنکبوت تنیدن تار را با سرعت بسیار انجام می دهد توانائی تنیدن تار ارثی است و عنکبوت اطلاعات مربوط به این توانایی را به شلک مولکول های دی ان ای از ...